Saturday, November 5, 2011

Rindu Ber-Blogging ;))

Assalamualaikum !! Apa habaq semua ?? Rindunya aku kad blogger nehh , Lama tak ber-blogging , Kalau tak salah aku last aku ber-blogging time raya puasa hari tu , Then tak ber-blogging dahh , Lama nohh , And now I'm back !! Hureyyyy !! = ='

Di kesempatan ney jugak , Alang-2 lah dah raya haji ney kan , Aku nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha kepada semua umat Islam lahh , 

Okay aku dah tak dak idea nak tulis apa , So sampai disini sajalah post aku hari neyy , Kalau ada apa-2 yang aku boleh story kad sini nanti aku story yaa !! Thanks sebab sudi mai usha-2 blog aku yang huduh lagi buruk ney , =))

Bubye , Asslamualaikum !

Saturday, August 27, 2011

MERDEKA RAYA !! =))

Assalamualaikum allzz !! First of all , Aku Mohamad Syazznif Bin Ismail nak ucap kan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada family-2 aku , Tak lupa gak kad member-2 aku , Someone yang aku kenall , Dan juga kepada rakan-2 kad facebook , Juga untuk pembaca-2 yg sudi tengok blog aku yang serba hodoh ney , Selamat Hari Raya yaa , Harap diampunkan semua dosa-2 aku , Harap hampa semua gembira di hari raya ney kayy , Tak mau sedih-2 , Walaupun raya ney bulan untuk bermaaf-maafan memang la sedih kan , Tapi kita kena bergembira jugakk , 

Sambutan HARI KEMERDEKAAN negara kita pada taon ney pown jatuh pada Hari Raya kann ?? Iaitu pada Hari Raya ke-2 , Aku jugak nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN kepada semua rakyat Malaysia !! Raya tu raya jugak , Hari Kemerdekaan jangan la lupa nohh , Hargai sama negara kita neyy , Kalau tak dak negara Malaysia , kad mana kita nak menetap ?? So jangan semangat nak raya ja , Semangat jugak untuk Kemerdekaan okayy !! ^^

Sekali lagi aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI & SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA !! ^^

Thursday, August 25, 2011

My Practical Teacher

Sekolah aku ada dua orang cekgu practical , Sorang Cekgu Raihan sorang lagi Cekgu Emi , Cekgu Raihan tu mengajaq subject math kad kelaih aku , Cekgu Emi ja takk ajaq kelaih aku , Aku rapat jugak la dgn depa , Depa mai mengajaq kad sekolah tu kalau tak salah start bulan 6 kod , Tapi hari ny 25/8 last day depa kad sekolah tuu , Aku sedih sangad lepaih ney depa tak dakk , Depa tu banyak bagi tunjuk ajar kad aku , Bukan untuk subject math saja , Tapi Macam-2 benda lagi depa bagi tunjuk ajar kad aku , Lepaih ney aku mesti rindu depa , I'll miss u so much teacherr !!

To Cekgu Raihan & Cekgu Emi = If dah balek UPSI jangan la lupa kami kad sini nahh , Selalu-2 la mcg saya , Saya harap cekgu-2 boleyh jadi guru yang terbaekk , Thanks sbb dah bagi mcm-2 kad saya , Lagi-2 FR (FORRERO ROCHER) =) , Tak sia-2 sy mintak selalu , HAHA~ Alang-2 dekad nak raya ney , Kad kesempatan ney , Saya nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN , Saya nak mintak maaf kalau selama cekgu mengajaq kad sekolah tu saya ada buad cekgu saket hati or saya cakap kasaq dengan cekgu , Harap dimaafkan nahh , 


Our memomy with both of THEM :
Ney time jamuan 4pk , 4m1 , 4k1 and 4k3

        Bowling with them !!! 

      My classmate with Cekgu Raihan !!!

Ney la Cekgu Emi 

Ney pulak Cekgu Raihan

Ney la pemberian dari Cekgu Raihan !!
Sy akan jg phonechain domo tu cekgu !! =)) 
Cekgu pown jaga angrybird yg sy bg kad cekgu tuu !!

Actually ada lagi penanda buku Cekgu Raihan bg, Tapi tak sempat nak snap !!

Good luck in your life cekgu !! =))


Monday, August 22, 2011

BERBUKA =DD

Assalamualaikum !! Aku nak cerita pasai malam semalam aku bukak puasa dengan cekgu practical skolah aku , Nama dia Cekgu Raihan dengan Cekgu Emi , Aku bawak Zulhilmi teman aku , Nak boh picture depa tak boleyhh , Sebab nanti depa fofularrr !!! HAHA~ , *jangan marah nah cekgu* , Nak tau kami berbuka kad mana ?? Kami berbuka kad tempat yang paling aku suka , Nama tempat tu KFC !!! Sedap kod , Ayam aku dua ketul , Besaq-2 pulak tuu , Seketul lagi tak larat nak makan , Tapi depa paksa aku makan (ada ka patot ??) , Paihtu bila aku makan punya lama , Mula la nak merungut SEJUK la apa lahh , Aku buad tak tau ja(KEJAM DAKK !!??) , HAHA~ Paihtu Zulhilmi tu p kad kedai member dia , Tinggai la kami bertiga , Then cekgu aku bagi aku 1 bungkusan/hadiah , Kad dalam bungkusan tu ada cokelat yang aku selalu mintak kad cekgu , Nak tau apa ?? FORRERO ROCHER(betoy dak aku eja ??) , Dengan keychain handphone , Keychain DOMO kodd , Adek aku jealous jaa , HAHA~ Aku ingad nak boh picture cokelat dgn keychain tu , Tapi malaih nak upload ,  Sepatotnya anak murid la kena bagi hadiah kad cekgu kann ?? Ney cekgu bagi kad anak murid , Aku rasa nak bagi something jugak kad cekgu , Tapi tak dak duet nak beli something tu , Sorry cekguu =(( ,  

Saturday, August 20, 2011

KARAOKE !!!

Siang tadi aku p karaoke kad Central Square dengan Fuad , Wan dengan Zulhilmi , P sana just nak karaoke ja , Srupa lepas posa ney tak leyh p , Lepaih kami karokk , Aku dengan Zulhilmi p Village Mall pulakk sebab Zulhilmi nak jumpa marka , Puaih depa date , Then kami dua pi cari MC pulak sebab Zulhilmi dah ponteng qeja hari ney  , Malam ney depa ajak lagi , Tapi aku tak leyh p sebab busy , Isnin ney nak exam , Aku study apa pown dak lagii , Sorry nah kawan , Laen kali kita p laen nahh , Lagipown duet aku tak cekangg , Sorry =DD , Hampa nak tau dak rupa Fuad , Wan dengan Zulhilmi tu ?? Tak mau tau pown tak pa lahh , Aku nak bagitau jugakk , 

                                                  
                                                            NEY FUAD !!!


                                                             NEY WAN !!!


                                                                    NEY ZULHILMI !!!

Depa semua hensem-2 kann , Aku ja tak beqapa nak hensemm , Nak buad cena kann , Bersyukur apa yang adaa !! Love y'all !! Baii , ASSALAMUALAIKUM !!! =))

Friday, August 19, 2011

TAK DAK REZEKI =((

Hari ney aku ingad nak pi jalan-2 kad jam besaq , Tapi tak dak rezeki sebab harini hujan tak berenti , Nak buad cemana kann , Then ada yang kata malam ney cerah sangad sbb malam ney bulan duduk di atas Kaabah , Mesti cantekkan kalau boleyh tengok , Tapi bebudak SP tak dak rezeki nak tengok , Mungkin ada hikmah disebalik semua ney kann , Aku tulis ney bukan sebab aku tak bersyukur sbb hujan , Aku pown tau hujan ney RAHMAT , Tidoq mesti NIKMAT , HAHA~ (JOKE) , Tapi impian aku nak beli jam baru tak kesampaian , Maybe laen kali baru ada rezeki aku nak beli jam kann , Aku teqingin jam baruu , Dah nak beli jam , Paihtu member-2 ajak p karaoke pulak esok , Aku nak korekk duet tang mana ?? Boleyh bayaq guna taek hidung dakk ?? Kalau nak , Korek ja kann , HAHA~(kotoqnya akuu) , Minggu depan lah aku pi beli jam tu , Harap-2 kesampaian la impian aku tuu , AMINN~~~ 

Jalan-Jalan Tengok Saja !!! =DD

Semalam aku dgn family aku p jalan-2 kad expo jam besaq , Tapi tak puaih sbb semalam hujan , So cuci mata kad kamdar ja laa , Lepaih tu dlm pukoy 9.30 mlm , Kami p stesen bas butterworth pulak nak p amek abah yg baru sampai dari teluk intan , Ingad nak p RnR , Paihtu tak jadi sbb kami cadang nak p expo perda pulakk , Nasib baek tak hujsn kad sana , Expo perda besaq gila , Semalam aku p pown sekerat jln ja , Tapi dapat gak beli T-shirt angrybirds(angrybird lagii) , Cantek oo baju aku , Hampa nak hampa beli laaa , HAHA~ Jln rasa sat ja , Tengok-2 pukoy 12.30mlm dahh , Then kami balek laa , Sampai rumah dalam pukoy 1.45pg (lebeyh kurang laa), Sampai rumah tunggu pa g , Tidoq teqoih r maen dgn penat neyy , Rasanya malam ney nak p jam besaq lagi kodd , Nak p cari jam tangan , Jom la pi skalyy , =DD 

Wednesday, August 17, 2011

Annisa Munira !!!

Haaa , Hari ny cerita tak beqapa best laa , Tak tau nak cerita apa , So aku ingad nak crita pasai budak kicik neyy , Nama dia ANNISA MUNIRA BINTI ABDUL HALIM , Aku panggey dia nysa jaa , Dia ney kecik gi , Baru form 2 , Aku kenay dia ney taon lepaih kod kalau tak silap , Kenay dalam fb ja , Tak ingad tarikh bila , Time kami kenay tu kami tengah ehemm-ehemmm(paham-2 laa) ,.HAHA~ Tapi la ney kawan besa jaa , Lama dah tak mcg/call dia , Sbb dia tak guna phone , Dia dok kata "hujung bulan 9 baru nysa guna phone" , Mana lama pown nak tunggu , Tapi tadi tiba-2 dia hantaq mcg dia suroh call dia sbb dia tak dak kredid nak mcg , Dia guna phone bapak dia , Aku gayot dgn dia sampai habeh kredid aku (nysa kena ganti balekk !!!), Paihtu dia call aku balekk , Tengah dok tak dak kredid boleyh call aku balekk ooo , Nampak sangad muhong akuu !!! Alasan dia "pau org suroh topup" , Gayot punya gayot bateri phone aku pulak dah habeh , Baru nak bagi habeh kredid dia pulakk , Dia kata laen kali gayot lagi , Tapi nak habaq mai , Mmg shoq r kawan dgn dia , Dia punya gelak cukop org tua punya gelak arhh , HAHA~Lagi 1 , Kadang-2 kalau aku ada msalah aku story kad dia la , Dia pown cetu jugakk , Kalau hampa nak tau , Dia ney sombong , BUDAK HOT LA KATAKANN , HAHA~ Anyway , Nysaa , Thanks sbb sudi kawan dgn nipp walaupun nysa lebih suka kawan dgn F tuhh , HAHA~ JOKE-2 , Harap-2 kita kawan sampai bila-2 nah budak pendekk , HAHA~ , Yang tu ja untuk hari neyy , ASSALAMUALAIKUM !! =DD

Tuesday, August 16, 2011

ANGRY BIRDS !!!

Urmm , Hari ney tak tau nak cita pasai apa , So aku ingad nak cita pasai aku p ECONSAVE td , Actually tak dak benda best nak cita pown , Aku nak habaq yg aku p econsave tadi dapat beli benda yg aku minat , Benda itu adalah(tedia BM padat) ANGRY BIRDS !!! Tadi dapat beli dua keychain angry birds , 1 warna merah 1 lagi warna hitam , Nak tau harga beqapa ??? Nak tau hampa pi la beli sendiri !!! HAHA~ Murah jaa , Semua boleyh beli , Nak tau dak aku gantung keychain-2 tu kad mana ?? Bagitau pi la nohh , Yang merah tu aku gantung kad phone murah aku ,  Then yang hitam tu aku letak kad kunci motor aku , Si puteh(motor aku la) mesti suka kann , HEHEHE~ Okay lahh , Tadak apa yang nak diceritakan dah kodd , Jangan lupa baca post terbaru aku esok nahh , Tak kira la best ka dakk , Janji hampa sudi baca , K Baiii , ASSALAMUALAIKUM !!  

Monday, August 15, 2011

MERIAM !!??

Assalamualaikum (bak kata AnwarHadi *kalau tak jawab dosa kalau jawab sayaaaaaaaaaaannnnnngggggg*)!! Hari ney aku nak cerita pasai permainan (lebeyh kurang laa) yg ramai budak-2 dgn remaja-2 maen bulan-2 posa ney , Dewasa pown ada ka ?? Tak tau lah ada ka dakk , Hampa tau kod maen apa , Mercun kann ?? Yang aku nak cerita ney bukan pasai mercun , Tapi pasai abg dia MERIAM !! Tadi aku TENGOK member-2 aku maen meriam (tengok ja tak  maen nahh !!) , Tengok mcm best tp tak beqani nak maen , HEHEH~ , Maen punya maen , Keta polis mai pulak enn (time aku tengok depa maen baru la polis nak mai paseypa taktau), Paihtu ada org mai kata polis tu tanya sapa yg maen merian tuhh , Apa lagi , semua kecut r (aku sekali), Semua pakat menyorok ja , Nyorok punya nyorok , Paihtu polis tu lalu , Ingadkan cari kami , Rupanya dia pi rumah cina mana tak tau lahh , Dengaq kata cina kad rumah tu mati sbb bunuh diri (tak tau betoy ka dakk) , Kami pown p la tengok mcm org peqakk , Naseb baek polis tu tak tanya sapa maen meriam tuhh , Kalau tak kami nak jawab apa pown tak tau , Lepaih ney aku tak mau dah tengok depa maen meriam (cakap saja kodd , Kalau nak p tengok aku tengok jugakk , HAHA~) Hampa pown tok sah la dok p maen ka tengok ka org yang dok maen meriam , Bukan bagoih pown , Dok lepak-2 lagi okay dari maen meriam tuhh , HEHEHE~ Yang tu ja kod cerita aku hari ney , Tunggu esok pulak apa cerita yg aku nak share dgn hampa (kalau ada la nahh) , Okayy !! Baii !! Assalamualaikumm !! =))    

Sunday, August 14, 2011

Celakk ???

Okayy , Nak tanya sikit neyy , Kalau laki pakai celak elok dakk ?? Bg aku tak elok , Tak tau la pendapat hampa cena enn , Nak cerita sikit ney , Td aku pi skolah ada la 2 3 org pi skolah pakai celak kad mata , Nama dia Ali dan Abu (bukan nama sebenaq) , Hudoh gila aku tengokk , Dari laki nampak mcm ****** (pikiaq-2 sendiri la nohh) , Sebelom ney depa agak gelap , Hari ney tengok  puteh melepak rasanya  pakai cream muka kodd , Mana meluad pown tengokk , Apa motif depa pakai benda tu tak tau la enn , Nak bg stai ?? Tak stai langsong , Nak bg handsome ?? Handsome tak dak lawa ada , HAHA~ Harap-2 esok depa boleyh jadi laki balekk , HAHA~

Saturday, August 13, 2011

Motor Aku !!!!!!

Yeayy , Aku shoq hari ney , Moto aku yg rosak disebabkan aku sendiri tu dah okayy , Dah p ambek td , Tp tak puaih hati sbb minyak yg aku boh full dah habehh , Depa buad apa hahh ?? Depa repair ka depa race ?? Lagi 1 , Moto tu aku baru ja basohh , Tengok-2 tadi kotoq gilaa , Bengkel depa tu mcm tempat BADAK BERENDAM ka ?? HAHA~(jahatnya aku) , Anyway thanks kad depa-2 yg dah repair moto aku tu , Aku shoq moto aku dah sehad !! HAHA~

Friday, August 12, 2011

Baru Register !!!

Aku baru register blog neyy !! Still tak tau apa-2 pasai blog !! Sapa-2 yg sudi ajaq something , Ajaq la nohh !! Jgn lupa follow !!